Mänskliga maskiner


Efter en lång nattlig diskussion, så konstaterade jag att jag aldrig skulle kunna leva med, att ha uppfostrat en mänsklig maskin. Jag kan inte riktigt bestämma mig, om man som förälder har gjort rätt eller fel om man har fostrat en så död människa.

Allvarligt talat det finns inget som skrämmer mig så mycket, som människor som nöjer sig med det lilla. Det är ett ämne som hos gemene man låter väldigt romantiskt, "med det lilla fina här i livet". Jantelagen(1933) som fullkomligt brutalt och skriker ut budskapen vi följer i vårt avlånga land.

Men ta en helt vanlig medel svensson. Som hamnar på en dålig arbetsplats, med pissförhållanden och som knappt ger honom någon inkomst. Men ändå stannar han där och ser det som "sin plats". Utan några andra drömmar än att kanske när han väl tar ut semestern, kunna ta husvagnen och åka över till åland för då är dem utomlands! Och då kan han gå ut och ta en folköl i kvälls solen, utan att deras grannar ska få en dålig bild av dem.

Och när "kärringen" som han kallar henne (inför sina arbetskollegor), har snytit och stoppat om de 2,3 barnen. Stegar hon ut i sin "hel checka" blekröda tränings overall, för att lite putt be mannen att ta det lugnt med alkoholen. Dem är ju minsann vid 40 års ålder inga ungdommar längre. Och efter en 20 minuter lång dispyt med enbart två lågmälda ordväxlingar, så kommer hon på att dem faktiskt är "utomlands". Och hon släpper då till i "en lite djurisk ställning" missionären så att mannen får ligga för första gången på ett halvår.

Sedan semestrar familjen vidare lyckligt ovetandes, om att när barnen flyttar ut så kommer han börja dunka den finska lagerstäderskan på jobbet. Och då krossas "familjelyckan" barnbarnen gråter förtvivlat. Och kärringen som hon kallades inför hans kollegor, skvallrar i tysthet för sina vänninor om hur liten kuk hennes föredetting hade.

Jag ber ödmjukast om ursäkt om min politiska åsikt någonstans lite oskyldigt träder fram under detta inlägg!

JANTELAGEN (tänkte bifoga den)

1. Du ska inte tro att du är något
2. Du ska inte tro att du är lika god som vi
3. Du ska inte tro att du är klokare än vi
4. Du ska inte inbilla dig att du är bättre än vi
5. Du ska inte tro att du vet mer än vi
6. Du ska inte tro att du är förmer än vi
7. Du ska inte tro att du duger till något
8. Du ska inte skratta åt oss
9. Du ska inte tro att någon bryr sig om dig
10. Du ska inte tro att du kan lära oss något

Vad kommer nu jo fuck "det lilla här i livet".

Kommentarer
Postat av: Carro

word!

2009-05-20 @ 14:58:14
URL: http://camaria.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0